Elämää pienten lasten, vaatteiden, shoppailun, kodin sisutamisen ja mökin rakentamisen keskellä.



Hei! Tervetuloa blogiini kaikki tutut ja tuntemattomat! Kerron täällä esikoisemme kuulumisista ja kaikesta siihen liittyvästä. Sydäntä lähelläni ovat oma koti, sisustus ja kaikki kauniit asiat!



Oman kodin lisäksi (varsinkin isännän) kiinnostuksen kohteena on saareen rakenteilla oleva mökki. Mukana matkassa hääräävät kaksi chihuahuaamme.


tiistai 22. kesäkuuta 2010

Poks ja viikko 28+1

Niin ne viikot vierähtävät. Tänään oli neuvolakäynti ja kaikki oli oikein hyvin. Hemoglobiini oli laskenut 129 -> 121, mutta oli kuulemma vielä hyvä lukema. Kolmessa viikossa paino oli noussut vain 300g (eli 100g/viikko), vaikka olen syönyt kuin hevonen. Painon vähäinen nousu ei kuulemma tarkoita sitä, etteikö vauva kasvaisi. SF-mittakin (Pavun kodin "julkisivu") oli taas kasvanut parilla sentillä. Papuakin kuunneltiin ja kaiuttimista tuli valtavaa jumputusta ja tykitystä. :-) Seuraava käynti on jo ensi viikon perjantaina! Silloin tarkistetaan vauvan asento. Viime päivien aktiviteettien perusteella se voikin olla ihan mitä vain. Pikkuinen piskuinen ;-)

Neuvolasta annettiin synnytyssairaalaa varten täytettävä lomake, jossa on pari mielenkiintoista kohtaa:
Nimiehdotukset hätäkasteen varalle :-) Nyt on siis pakko ottaa käsittelyyn tuo valtavan pitkä nimilistamme.



Ja kohta, johon voi kirjoittaa toivomuksia??? Tiedä sitten mitä silläkin tarkoitetaan. Ainoat asiat, jotka nyt näin äkkiseltään tulevat mieleeni: "Voisinko saada käyttää omaa puuvillaista pyjamaani, sukkia ja alushousujani?!!!" "Voisitteko ajoissa piikittää minuun mahdollisimman paljon puudutusaineita ja kipulääkkeitä?!" ja " Olisiko mahdollista saada Baileys-drikki jäillä heti synnytyksen jälkeen?" (Tuntemattomista syistä johtuen, minulla on ollut koko raskausajan valtava himo Baileys-likööriä kohtaan.)



Ystävän opastuksella löysin ihanan materiaalin omaavat legginssit. Merkkinä tuo Mama licious, jota myydään mm. Stockmannilla. Ovat melkein saumattomat, ainut sauma kulkee nilkoista haarukseen. Ja ovat nimenomaan raskausajan leggarit.





Päätin eilen aikani kuluksi käydä Lidlissä tekemässä juhannusta varten kasvis-/hedelmähankintoja. Kasvikset ja hedelmät kun tuntuvat olevan siellä reilusti halvempia kuin muualla. No, tulipas taas todettua, ettei nälkäisenä kannata mennä ruokakauppaa. Sieltä tarttui mukaan myös 2kg lihaa (porsaan ulkofileepihvejä)!!!



Kävin myös kirjastossa shoppailemassa. Totta, kirjastoissakin vo nykyään shoppailla. Kirjat olivat 20 senttiä/kpl ja osa lehdistä oli niputettu 50 sentin pinoksi ja loput lehdet myös tuon 20 senttiä/kpl. Löysin itselleni rutkasti kesälukemista Vauva- ja Kaksplus-lehtien muodossa...



...myös omalle äidilleni kesälukemista.



Niin ja joukossa oli pari hauskalta vaikuttavaa kirjaa.



Lopuksi vielä hauska yhdyssanavirhe, jonka bongasin Bilteman kesäluettelosta. Liiveistä on tarjolla koko vaihtoehtoja - ei kokovaihtoehtoja :-)

4 kommenttia:

  1. HEISSAN TYTÖT. EI MITÄÄN ONGELMAA. FRIDA JA MARTIN LUKEE KAAVAKKEISSA SAIRAALAAN LÄHDETTÄESSÄ. JOOOO. TÄHDET KERTOIVAT. ÄLÄ VAAN SANO, ETTÄ OLEN SULLE TOISTA EUROA VELKAA KIRJOISTA.HUIMA SUMMA TOSIAAN.SILTI SINIKKA JA SEPPO ODOTTAVAT KOVIN YÖKYLÄLÄISIÄ TULEVAN.SAA JUOSTA VAPAANA ,AINAKIN NELIJALKAISET,JA ROBERT.MOORO HETKEKSI.









    hhhhh



























    h





















    Heissan tytöt1
























    Heissan tytöt1














    h








    H





































    H








    eh

    VastaaPoista
  2. :-) Ei se äippä paria euroa ole velkaa, kohta me tullaan sinne passattavaksi "pidemmäksi aikaa" !

    Tuo lomake piti postittaa sairaalaan mahdollisimman nopeasti, mutta nimilistat ovat niin pitkät, ettemme osaa päättää...
    Sama se kai on, mitä siellä lukee ;-)

    Terkut tytöiltä ja Roopelta!

    VastaaPoista
  3. Jos tuo hemppa laskee kovin alas ja maha ei kestä rautatabletteja niin suosittelen: Floradix Kräuterblutsaft. Sitä saa ihan ruokakaupasta ja mulla ainakin pysäytti hemoglobiinin laskun (pääsi laskemaan sadan pintaan ja silloin jo väsytti).

    Ne sairaalan verkkoalushousut on toki aika karmean näköiset mutta synnytyksen jälkeen ihan parhaat päällä :)

    Mukavan oloisen näköiset legginsit tosiaan, rentoja kesäpäiviä sinulle ja Pavulle!

    VastaaPoista
  4. Hei Häntähattu ja kiitos "rautavinkistä". Viimeksi se hemppa tosiaan oli laskenut ja perjantaina varmasti tiedetään taas lukemat...

    Mun on kyllä vaikeaa kuvitella, miten ne verkkoalushousut voi synnytyksen jälkeen fiilareita ;-) Olet kai ollut itse niin pökerryksissä?! No sittenhän sen näkee, on sekin varmaan kokemus... (ehkä sait ne muistoksi?)

    Samoin aurinkoisia päiviä teidän koko perheelle!

    VastaaPoista