Elämää pienten lasten, vaatteiden, shoppailun, kodin sisutamisen ja mökin rakentamisen keskellä.



Hei! Tervetuloa blogiini kaikki tutut ja tuntemattomat! Kerron täällä esikoisemme kuulumisista ja kaikesta siihen liittyvästä. Sydäntä lähelläni ovat oma koti, sisustus ja kaikki kauniit asiat!



Oman kodin lisäksi (varsinkin isännän) kiinnostuksen kohteena on saareen rakenteilla oleva mökki. Mukana matkassa hääräävät kaksi chihuahuaamme.


maanantai 17. tammikuuta 2011

Fridan vuorokausirytmi

Tällä hetkellä meillä on seuraavanlainen rytmi:
* Frida herää aamuisin aina klo 7.15-8.15 välillä

* Tämän jälkeen hän on hereillä n. 1h 30min, jonka jälkeen hänet laitetaan ulos ensimmäisille unille. Unien pituus on aina 3h ja yhtä kahta poikkeusta huomioimatta Frida herää vasta vedettyäni vaunut sisälle. (Tai joskus häntä saa jopa lempeästi huhuilla hereille.)

*Ensimmäisten pitkien päiväunien jälkeen hän jaksaa juuri ja juuri olla hereillä 2h.
*Seuraavien päiväunien pituus vaihtelee 1,5h ja 2h välillä. Yleensä kuitnkin neiti nukkuu täydet pari tuntia ja vedän vaunut sen jälkeen sisälle.

*Parin tunnin unien jälkeen neiti on hereillä 1h 15min- 1h 30min

*Tässä vaiheessa kello on noin 18-18.30 ja laitamme Fridan vielä puolen tunnin tirsoille. Yleensä tämä onnistuu, mutta esim. tänään ei onnistunut. Tyttärellä saattoi olla liian kuumat oltavat. Pukeminen kun ei ole aivan helppoa lämpötilan vaihdellessa tässä muutaman päivän sisällä -20 ja +2 asteen välillä. Näillä tirsoilla on tarkoituksena välttää illan "yliväsymistila", joka helposti iskee tytön oltua liian kauan hereillä. Sen seurauksena yöunille nukahtaminen kestää aivan liian kauan ja se on vaikeampaa.

*Tirsat eivät saa ylittää 45 minuuttia ja näiden unien jälkeen Frida jaksaa taas olla hereillä hyväntuulisena n. 1,5h-2h. Tänä aikana tehdään myös iltatoimet. Omassa pedissään Frida on yleensä klo 20.30- 21 aikaan.

"Jääkarhu-lämpöpussille" on ollut kovasti tarvetta tänä talvena.




3 kommenttia:

  1. On kyllä Fridalla hyvät unen lahjat!! Ihanan näkönen pikku tuhisija :) Meneekö teillä yötkin hyvin??

    VastaaPoista
  2. Suloinen uneksija :) Ja vautsi, mitä unia! Siinä ehtii jo itsekin tehdä jotakin. Kia tuossa jo kysyikin, että mites yöt? Meillä iloitaan siitä, että pikkumies, kohta 1.5v, on alkanut nukkua yönsä hyvin eli heräilee enää kerran pari yössä ja nukkuu omassa sängyssään. Luksusta! Kyllä nukkuminen on ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Laitoinkin jo vähän noista meidän öistä.

    Toisinaan sitä jaksaa ja ehtiikin tehdä "jotain" ja joskus tekeminen jää vain ajatuksen tasolle, tulee esim. vaan bloggailtua ;-)
    Hieno homma pikkumiehelle ja vanhemmille myös!

    VastaaPoista