Elämää pienten lasten, vaatteiden, shoppailun, kodin sisutamisen ja mökin rakentamisen keskellä.



Hei! Tervetuloa blogiini kaikki tutut ja tuntemattomat! Kerron täällä esikoisemme kuulumisista ja kaikesta siihen liittyvästä. Sydäntä lähelläni ovat oma koti, sisustus ja kaikki kauniit asiat!



Oman kodin lisäksi (varsinkin isännän) kiinnostuksen kohteena on saareen rakenteilla oleva mökki. Mukana matkassa hääräävät kaksi chihuahuaamme.


keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Fridan vuorokausirytmi ja yöt

Siis voihan räkä...eilen illalla kirjoitin Fridan öistä ja kun olin julkaisemassa tekstiä, näytölle pärähti teksti "Bad jotain, en enää muista mitä. Ja ei tekstikään ollut ehtinyt tallentua. Blaah...

Ihan ensimmäisenä on muistettava kertoa, että Frida on nyt nukkunut viikon verran omassa huoneessaan ja hyvin on mennyt. Koko perhe nukkuukin näin huomattavasti paremmin.

Frida siis laitettiin ennen nukkumaan aina klo 21 aikaan, mutta nyt olemme tarkoituksellisesti aikaistaneet sitä. Näin ollen Papumme laitetaan omaan petiin aika tarkalleen klo 20.30. *****MLL:n vuorokausirytmiin erikoistunut henkilö sanoi, että yöunille menon siirtämistä suuntaan tai toiseen ei kannata kerralla muuttaa enempää kuin 15min, koska vauvat vaistoavat senkin.

Yleensä Frida nukkuu ensimmäisen pätkän rauhassa heräämättä. Ensimmäisen kerran hän syö klo 24-01 välillä, (poikkeuksena edellisyö, jolloin tyttö söi ensimmäisen kerran vasta klo 2.30 ja toisen kerran 6.50!). Toinen maitobaarin tarjoama ateria ajoittuu klo 4 ja 5 välille. Nämä ovat siis olleet yleisimmät ajat, mutta jospa Frida alkaa pärjätä pidempia aikoja ruuatta, kahtena viimeisenä yönä nimittäin syömisten välit ovat olleet pitkiä, ( edellinen 2.30 ja 6.50 ja viime yö 00.30 ja 5.30!) Nähtäväksi jää, kuinka hän jatkaa.

Imetyksen jälkeen lasken tytön takaisin kehtoonsa, laitan tutin suuhun ja rätin tueksi. Hän ei koskaan ala itkeä tai ihmettele yöllisiä tapahtumia, vaan tyytyväisenä siirtää päänsä pehmeää rättiä vasten ja jatkaa unia. Joskus pienen hetken päästä tutti on pudonnut ja käyn laittamassa sen uudestaan suuhun, jotta pääsisi uneen mahdollisimman pian. Toisinaan Fridalla saattaa myös olla ilmavaivoja ja herää hetkellisesti siihen, mutta kykenee jatkamaan uniaan tutin avustamana tai ilman. *****MLL:n henkilön neuojen mukaan paikalle ei saisi rientää liian aikaisin, koska vauvojen oma unilaulu ja väsymyskitinä saattaa turhaan vaan keskeytyä. Kun paikalle menee vasta kun vauva selvästi itkee, se tutin saaminenkin tuntuu paljon arvokkaammalta. Tätä meilläkin on kokeiltu muutaman kerran esim. illalla.

On jännää, miten vauvat unissaankin ääntelehtivät ja päästävät huudahduksia. Muutaminen kertoina olen jo ollut ihan varma, että nyt tyttö herää, mutta sitten ei olekaan enää kuulunut mitään. Tuon omaan huoneeseen siirtymisen myötä olen huomannut, että Frida jatkaa uniaan heti levollisemmin kuin aiemmin nukkuessaan omassa pedissään äidin lähettyvillä.

Frida iloisena 3h päikkäreiden jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti